Musthave: Droomdeurtjes


roze droomdeurtje

Op de blog van Lots of Little lichten we regelmatig een leuke musthave toe.
Iets waar we zelf super vrolijk van worden. Iets waar we van denken "wow dit is leuk!". Het zijn musthaves die we op het internet of elders spotten en die niet in onze eigen webshop te verkrijgen zijn.
De eerste blog in deze reeks 'musthave' gaat over een bijzonder lief en schattig product: Droomdeurtjes!

Opgroeien valt niet mee. Elk kind kent positieve ervaringen en tegenslagen. En elke ouder of verzorger zit weleens met de handen in het haar omdat hij of zij even niet meer weet hoe te reageren...
Het droomdeurtje helpt kinderen bij het verwerken van hun ervaringen van alledag. In het brievenbusje kunnen ze briefjes of tekeningen voor hun elfje of draak achterlaten. Ook is het mogelijk dat er post uit naam van hun elfje of draak  door de ouder of verzorger voor de kinderen wordt achtergelaten. Dit om ze te complimenteren, aan te moedigen of te troosten. 
Een lief briefje van hun elfje of gekke tekening van de draak doet vaak wonderen en moedigt goed gedrag aan. 
Ook voor niet alledaagse situaties kan het droomdeurtje uitstekend worden ingezet. Zo kan het bijvoorbeeld, als veilige plek, mee worden genomen bij een verhuizing of echtscheiding. Of worden ingezet bij het overlijden van een dierbare. Ook bij dierbaren die in het buitenland verblijven, kan het droomdeurtje goed helpen in het ervaren en verwerken van het gemis. De elfjes & draken kunnen dan bijvoorbeeld boodschappen en/of kleine cadeautjes doorgeven. 
Naast dit alles is het droomdeurtje vooral bedoeld om kinderen lekker te laten spelen, waarbij ze hun creativiteit en fantasie optimaal leren te benutten.
lots of little blog droomdeurtjes

Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun ervaringen van alledag en als extra ondersteuning in bijzondere situaties. 
Vanaf ongeveer 4 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draak is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Ze genieten van de berichten die ze van hun droomvriendje ontvangen en fantaseren erop los. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ong. 9 jaar oud zijn. 
Ook bij oudere kinderen in de leeftijd van 10+ is het droomdeurtje nog steeds erg gewild. Zij zijn minder bezig met het concept, maar genieten juist van het decoreren van de deur en de omgeving.  
Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek. 
Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draak. Wanneer zij wat ouder worden zal dit overgaan in het schrijven van briefjes die ze in het brievenbusje kunnen achterlaten. Een goede oefening voor zowel de schrijfvaardigheid als het onder woorden brengen van hun gevoelens. 
Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, kunnen met het droomdeurtje worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening te laten zien of te verwoorden. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches en psychologen ingezet. 


Kende jij droomdeurtjes al? 
Meer info: www.droomdeurtjes.nl
Lots of Little blog is een onderdeel van www.lotsoflittle.be een mini conceptstore voor mini's tot 6 jaar. Lots of Little opent haar virtuele deuren van de webshop op 22/4/2017. 
Deze blog wordt niet gesponsord. Sommige dingen zijn gewoon te leuk om ze niet te delen. Daarom komen ze in de reeks 'musthaves' op onze blog.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Welkom

Hoe laat je je kinderen zonder gezeur helpen in het huishouden?

Momlife